به گزارش مشهدفرهنگ، ناشران به عنوان گروهی از فعالان فرهنگی، سالها معاف از پرداخت مالیات بودند. مطابق «بند ل ماده ۱۳۹» مالیاتهای مستقیم، همه ناشران، بدون دستهبندی از پرداخت مالیات معاف هستند و این معافیت تا حدی کمک به رونق کتاب و کتابخوانی است. اما به گفته رحیم زارعسخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از سال آینده، موسسههای انتشار کتابهای کمک آموزشی و کمک درسی معافیت مالیاتی نخواهند داشت.
این دیدگاه موافقان و مخالفان بسیاری داشته زیرا از طرفی ناشران کتابهای کمک آموزشی خلاف ناشران عمومی، فروش و درآمد بالایی دارند؛ همچنین هر تبلیغی در سطح شهر و در رسانههای عمومی انجام میشود، به کتابهای کمک آموزشی اختصاص دارد.
تاثیر کتابهای کمک درسی بر آموزش از مسائل مورد نقد بسیاری از کارشناسان این حوزه است زیرا دانشآموزان را از فهم درس به سمت بالابردن سرعت تستزنی هدایت میکند.
مهدی بهلولی کارشناس آموزشی با بیان اینکه اغلب کتابهای کمک آموزشی و نه همه آنها، به ضرر آموزش تمام میشود، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: فکر میکنم تعیین مالیات برای کتابهای کمک درسی، اقدام خوبی بوده است، زیرا اغلب این ناشران کتابهایی را که مخل آموزش است، منتشر میکنند.
به گفته او، روند طبیعی این است که اگر معافیت از کالایی از بین برود، قیمت آن بیشتر خواهد شد.
بهلولی افزود: به جز تعداد اندکی از ناشران کتابهای کمک درسی که مطالب علمی، عمیق و دقیقی را منتشر میکنند، باقی در فضای تست، کنکور، حل مسائل و … فعالیت میکنند که به سود آموزش نیست. فکر نمیکنم حذف معافیت مالیاتی ناشران کمک آموزشی، اقدام بدی باشد اما به این دلیل که جامعه آموزشی به کتابهای کمک درسی وابسته شدهاند، مخاطبان این کتابها مجبور میشوند هزینه بیشتری پرداخت کنند.
او ادامه داد: فکر میکنم اگر قیمت کتابی از مثلا ۷۰ هزار تومان به ۹۰ هزار تومان برسد، باز هم مردم آن را تهیه میکنند زیرا برای کنکور و اقدامات اضافی آموزشی رقم بالایی هزینه میشود.
https://mashhadfarhang.ir/?p=3178