به گزارش مشهدفرهنگ و به نقل از آستان نیوز، به نقل از آستان نیوز، محمدمهدی برادران اظهار کرد: یکی از القاب شاخص و مهم حضرت رضا(ع)، «عالم آل محمد(ص)» است و بر همین مبنا، ما نیز اساس کار خودمان در مدیریت این مجموعه را بر علمگرایی پایهگذاری کردهایم، در همین راستا تلاش خواهیم کرد حرم مطهر این امام رئوف(ع) هم در راستای حرکت در مسیر علمگرایی و حمایت از نوآوری، پیشگام باشد و نهتنها در مشهد و ایران بلکه در کل جهان، به نام یک مرکز نوآوری و حامی فعالیتهای نوآورانه دانشبنیان شناخته شود.
مدیر عالی حرم مطهر رضوی ادامه داد: این طرح با تعامل و مشارکت خادمان و خادمیاران علمی حرم مطهر رضوی اجرایی خواهد شد و طی آن تلاش خواهیم کرد از علم و فناوری روز دنیا برای ارائه خدمات بهتر در حوزه زیارت و رفع نیازهای پژوهشی حرم مطهر استفاده کنیم.
برادران با اشاره به ایجاد دو بستر برای مشارکت فناوران در این زمینه گفت: یک بستر، دعوت از نخبگان علمی است که توسط مرکز نوآوری مدیریت عالی حرم مطهر انجام میشود تا از ظرفیتهای علمی این عزیزان برای یافتن راهکارهای علمی شبکه مسائل موجود استفاده کنیم. اما بستر دیگر که فرصت مشارکت همگانی در آن وجود دارد، امکان ثبتنام در سامانه خادمیاری و انتخاب «کشیکهای نوآوری» است که فناوران و صاحبان علم میتوانند از این طریق فرصت حضور در حرم مطهر و شرکت در حلقههای علم و فناوری را داشته باشند. در این زمینه با پیشبینی ۴۰ حوزه متفاوت برای نوآوری، ۸ سبد موضوعی در قالب ۸ کشیک نوآوری طراحیشده است.
وی بابیان اینکه در این کشیکها، شبکه مسائل طراحی و پس از بررسی عمقی، با استفاده از ظرفیت همه نخبگان داخلی و خارجی، برای حل آنها هماندیشی خواهد شد، یادآور شد: بهعنوانمثال، یکی از مسائل مطرحشده در این شبکه، این بود که در شرایط اعمال محدودیتهای کرونایی، ما چگونه میتوانیم با استفاده از هوش مصنوعی، بهطور لحظهای و برخط، تعداد زائران حاضر در هر یک از صحنها و فاصله اجتماعی بین آنها را رصد کنیم.
وی ادامه داد: یا اینکه به دنبال استفاده از فناوریهای نوین برای پیشگیری از گمشدن کودکان خردسال در حرم مطهر بودیم، که مثلاً شاید یکراه این باشد که فاصله کودک با مادر یا پدرش کنترل شود و در صورت زیادشدن این فاصله، پیام هشدار برای والدینش ارسال شود.
مدیر عالی حرم مطهر رضوی ادامه داد: هوشمند شدن نحوه توزیع غذای حضرت، امکان شستشوی گنبد و گلدستهها به کمک روباتها و بسیاری از ایده فناورانه دیگر هم در این حوزه وجود دارد که به کمک خادمان نوآوری برای پرورش این ایدهها تلاش خواهیم کرد.
وی افزود: ضمن آنکه این شبکه مسائل محدود نخواهد بود و همه علاقهمندان از سراسر جهان میتوانند برای تکمیل آن، پیشنهادهای خود را به مدیریت عالی حرم مطهر ارائه کنند.
برادران در پایان بار دیگر بر فراگیر بودن عرصه خدمت نوآورانه در این آستان تأکید کرد و افزود: علاوه بر دعوتشدگان و ثبتنام کنندگان، فرصت مشارکت همگان برای طرح ایده یا ارائه راهحل علمی وجود دارد و هر فرد یا هر شرکت دانشبنیان در هرکجای کشور و جهان میتواند در این خدمت سهیم باشد.
https://mashhadfarhang.ir/?p=2634