×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 19 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
ایسنا

به گزارش مشهدفرهنگ،محمدرضا میری در خصوص وضعیت آموزش هنر گرافیک در کشور و توجه به مخاطب در خلق اثر هنری، اظهار کرد: آموزش در هنر بسیار مهم است و در واقع می‌توان گفت حرکت در یک مسیر، بدون دانایی ممکن نیست.

وی افزود: متاسفانه سیستم آموزش آکادمیک در کشور ما آن‌طور نیست که هنرمندی تربیت کند که به درد مردم برسد، در این سیستم آموزشی چنین هنرمندی تامین نمی‌شود، هنرمندی که در حال حاضر به داد مردم می‌رسد، به همت تلاش خود، لطف خدا و اساتید خوب او بوده که توانسته‌اند او را به‌درستی تربیت کنند. اما باید گفت سیستم آموزشی ما تنها یک کارشناس روی کاغذ تحویل می‌دهد و اتفاق دیگری را رقم نمی‌زند.

وی با اشاره به این که آموزش برای اهداف مختلف متفاوت است، عنوان کرد: در حوزه هنر در واقع باید به آموزشی برسیم که جواب‌گوی نیاز مردم جامعه باشد.

دبیر نهضت مردمی پوستر انقلاب تاکید کرد: «نهضت مردمی پوستر انقلاب» و تشکل‌هایش با حضور اساتید و هنرمندانش در این ۱۱ سال سعی کرده که روش‌ها، سرفصل‌های آموزشی و تربیتی را تدوین کند و آن را به بوته آزمون و خطا بگذارد تا هنرمندی تربیت شود که خدمت‌گزار مردم باشد.

میری با بیان اینکه به دور از شعارزدگی، در حقیقت باید گفت مخاطب در گرافیک نقش مهمی دارد، اظهار کرد: گرافیک بدون مخاطب و مردم معنا ندارد و در واقع بدون مخاطب تبدیل به عدم می‌شود. پس بدون شک ما باید بگوییم که مردم ولی‌نعمت گرافیک هستند.

وی با اشاره به این که چنین موضوعی که مردم ولی‌نعمت گرافیک هستند، مساله‌ای است که گاهی کمتر در نظر گرفته می‌شود، تصریح کرد: برخی مواقع طراحان ما فکر می‌کنند که مردم با آثار آن‌ها ارتباط برقرار نمی‌کنند؛ این در حالی است که طراح گرافیک وظیفه دارد کاری را تولید کند که مساله مردم، به زبان مردم و مورد پسند مردم منصف باشد.

این استاد و طراح گرافیک افزود: این مساله بسیار بااهمیت است. مردم ما معمولا به آثار خوب واکنش خوب نشان می‌دهند. در این سال‌ها ثابت شده که بسیاری از آثاری که به‌ موقع و در زمان درد و مشکل مردم ارائه شده، به شدت مورد استقبال مردم قرار گرفته است، لذا من موافق این نظریه نیستم که معتقد است مردم نمی‌دانند و یا مردم متوجه نمی‌شود. بنابراین نیازمندیم تا تحولی در سیستم آکادمیک و آموزشی هنر کشور ما فراهم شود.

این هنرمند با بیان این که سازمان‌ها و نهادهایی که دارای امکانات عریض و طویل هستند، متاسفانه تاثیری کمی را از هنر گرافیک می‌گیرند، خاطرنشان کرد: کاش یک‌بار برای همیشه بعد از ۴۰ سال ساختارهای این سازمان‌ها را تغییر بدهند و این سازمان‌ها از جریان گرافیک انقلاب، اساتید، هنرمندان این عرصه، راه‌های جدید و موفقیت‌های بزرگی که تجربه می‌کنند، درس بگیرند و ایجاد تحول کنند. چنین تحولی باید در سیستم‌های آموزشی و سیستم‌های رسیدگی به مسائل مختلف هنری به‌وجود بیاید.