×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Thursday, 19 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

یادداشت / مجید عسگری / فعال فرهنگی

سینما جدیدترین شاخه هنر، معروف به هنر هفتم است که امروزه یکی از عمومی ترین و محبوب ترین تولیدات هنری را ارائه می کند. پردیس های سینمایی محلی متعلق به مردم شهر است که به منظور حضور معنی دار شهروندان در محیط و همچنین تقویت روابط فکری و اجتماعی طراحی می شود.

بدو پیدایش سینما در عرصۀ جهانی و ایران که عمر تقریباً ۱۲۰ ساله دارد، شهر در مقام لوکیشن و محل فیلم ‌برداری برجسته شده است. بسیاری از فیلمنامه ‌نویس‌ها از ماهیت شهرها و بناها در کمک به پیش‌برد درامشان استفاده کرده اند و در واقع اینکه قصه درامشان در چه شهری اتفاق بیفتد برایشان حائز اهمیت بوده است. حتی اهمیت شهر در سینما آنقدر بوده که در نمونه‌های جهانی، اگر به نام جشنواره‌ها نگاه کنید، اسم یک شهر یا جزیره یا دهکده مثل جشنواره فیلم برلین یا کن یا جیفونی را بر روی جشنواره گذاشته اند.
چرا بر یک جشنواره سینمایی معروف دنیا نام یک شهر را می‌گذارند؟ یک دلیل آن است که شهر و شهروندان و فعالانش می‌توانند خالق فرهنگ و هنر باشند یعنی شهرها می‌توانند محفل‌ ساز باشند نه محفل‌ گریز.
حال که سینما و شهر و مدیریت های شهری آنقدر در همدیگر درآمیخته اند، توجه دو سویه مدیران هر دو بخش را می طلبد تا هر کدام از دریچه پنجره جهان خود، در راستای کمک به توسعه پایدار شهری و کاهش آسیب های آن گام های جدی بردارند.
در مقاطع مختلف سینمای ایران در دوران بعد از انقلاب نیز، پرداختن به موضوعات اجتماعی که بستر ساز آن زندگی شهری است به وفور دیده می شود. ایجاد دسترسی آسان و راحت مردم به سینما، توسعه زیر ساخت های مدیریتی سینما، کمک به تربیت نسل هنرمند انقلابی در شهرها و حتی حمایت از ساخت آثار فاخر با محوریت موضوعات حیات شهرف بخشی از نق آفرینی مدیریت شهری برای توسعه اثر بخشی سینما به عنوان یک هنر تمدن ساز است.
تغییر در سبک زندگی بشر، به واسطه هنر هفتم بسیار راحت و شدنی است. نگاه و دغدغه رهبری نیز توجه به ابزارهای هنری برای توسعه فرهنگ و سبک زندگی ایرانی اسلامی است. مشهد الرضا(ع) نیز از این رهگذر نباید محروم بوده و توجه به توسعه هنر در سطوح مختلف جغرافیایی شهر بصورت عادلانه و همگون بسیار مهم می باشد.
معماری و سینما هر دو به ایجاد فضا و روح زندگی می پردازند و در فرایند ادراک فضا، هر دو هنر به اصول مشترکی پای بندند. هرچقدر زیر ساخت های فرهنگی را توسعه دهیم آسیب های اجتماعی و بسیاری از مشکلات فرهنگی شهر را کم می کنیم.شهر مدیران هنر دوستی می خواهد که در عمل پای هنر سرزمین خورشید بایستند و در یک دوره زمانی مشخص تحول آفرین باشند.
مجید طهوریان عسکری

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.