به گزارش مشهدفرهنگ، مراسم رونمایی از کتاب «سیمرغ سی مرغ» نوشته محمدقائم خانی که به تازگی توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شده است، سیزدهم بهمنماه، دومین روز از دهه فجر، در فرهنگسرای خانواده واقع در محله یوسفآباد تهران برگزار شد.
خانی در این مراسم گفت: تا قبل از سال ۹۸ به فکر نوشتن زندگینامه نبودم؛ مشغلههای دیگری داشتم و با خود میگفتم با وجود این همه نویسندهای که در این کار وارد شدند و میشوند، چه لزومی دارد که من چنین کاری کنم؟ اما سفر من به سوریه باعث شد ذهنم خیلی درگیر حضرت امام (رحمهاللهعلیه) شود. در حلب با جمعی از روشنفکران ملی و سکولار سوریه دیدار داشتم؛ یکی از آنها میگفت من قبل از انقلاب در نجف با امام دیدار داشتم. همچنین از تأثیر امام بر مسلمین میگفت. او هرچند به دخالت دین در سیاست اعتقادی نداشت، اما از امام میگفت. مجموعه این دیدارها باعث شد به امام دوباره فکر کنم. همچنین پیشنهادهای دیگری به بنده شد که مشوق من در شروع نگارش زندگینامه حضرت امام بود. وقتی به مسئله اینطور نگاه کنیم که کسی با یک انقلاب جهان اسلام را دوباره جمع کند، در حالی که اصالتاً حرکتش، حرکتی شیعی است، مسئله جذاب میشود. اینکه چگونه افرادی با تضادهای گوناگون حول محور یک فرد جمع شدهاند، سوال من بود. البته خود امام هم گفت خدا در قلوب مردم تحول ایجاد کردهاست.
محمدقائم خانی، نویسنده کتاب
خانی که قبلاً «سور سوریه» را در قالب سفرنامه تألیف کرده بود، در مورد نوع نگارش اثر هم گفت: در فضای زندگینامهنویسی به این پی بردم که زندگی افراد اینقدر ابهام دارد که نمیتوان تنها با استناد به تاریخ آن را نوشت و همواره نیروی تخیل در نگارش آن دخیل است. این بود که عزمم برای نوشتن چنین متنی بیشتر از قبل جزم شد.
محمد رودگر، استادیار گروه عرفان اسلامی پژوهشکده امامخمینی و انقلاب اسلامی مهمان دیگر این مراسم بود. او ابتدا ظاهر کتاب را ستود و گفت: صفحهآرایی و طراحی جلد کتاب خوب بود. کتاب، در قطع مناسبی منتشر شده و خوشدست است.
رودگر سپس وارد مباحث محتوایی شد و ضمن اشاره به رمانی که خود در دست تألیف دارد، گفت: من در حال نگارش رمانی به نام «ابر شهر» هستم که تاریخ عرفان را در بر دارد و زمانی که به زندگی امام رسیدم تا آن را تحریر کنم، کتاب آقای خانی به دست من رسید و این کتاب مورد استفاده من قرار خواهد گرفت. «سیمرغ سی مرغ» همدلانه نوشته شده است و کسی که به این کتاب مراجعه میکند، باید با شخصیتهای سیاسی معاصر آشنا باشد. به عبارتی خواننده باید خودی باشد؛ و این البته عیب نیست.
وی نکات دیگر کتاب را برشمرد و گفت: نکته دیگر در مورد «سیمرغ سی مرغ» این است که مولف نقشی پررنگ دارد و ما شاهد مرگ مولف در کتاب نیستیم. مولف ذهن خواننده را سمت و سو میدهد و این نقطه قوت کتاب است. خصوصیت مهم این زندگینامه هم، داستانی نوشته شدن آن است.
http://mashhadfarhang.ir/?p=5210