به گزارش مشهدفرهنگ، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: هم اکنون در مشهد نرمافزارهایی در زمینه حمایت از محیط زیست ، ارتقای فرهنگ تفکیک زباله و جمعآوری و بازیافت زباله خشک فعال است.
ابوالفضل کریمیان افزود: در مشهد به صورت میانگین روزانه ۲ هزار تن زباله تولید میشود که از این میزان ۱۰ تا ۱۵ درصد آن پسماند خشک است و مابقی پسماندهای مشهد را مواد آلی یعنی پسماندتر تشکیل میدهد که قابل بازیافت نیست.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: زباله یا پسماندتر شامل مواد آلی مانند پوست میوه، پوست سبزیجات، تفاله چای، پسماندهای غذایی و… میشود، اما پسماند خشک پسماندی است کهتر بودن را در جنس خود ندارد و قابل بازیافت است؛ مثل کاغذ، کارتن، پلاستیک، ظروف آب معدنی، انواع فلزات و پسماند خشک فسادپذیر نیست و عموما قابلیت بازیافت دارد.
وی تصریح کرد: روشهای مختلفی در خصوص جمعآوری پسماند خشک شهروندان در مبدا وجود دارد و روش اول جمعآوری از در منازل است؛ همچنین ایستگاههای مبادله پسماند خشک در سطح مشهد فعال است و شهروندان میتوانند پسماند خشک خود را به این ایستگاهها تحویل دهند و از یک سری اقلامی که در این ایستگاهها وجود دارد در ازای پسماند خشک خود استفاده کند.
کریمیان تاکید کرد: همچنین نرم افزارهایی وجود دارد که شهروند در این نرمافزارها درخواست خود را ثبت میکند و طبق زمان درخواستی خود خودرو به در منزل شهروند مراجه کرده، زباله خشک را دریافت میکند و کیف پول شهروند شارژ میشود؛ یعنی مستقیما پول به حساب شهروند واریز میشود یا از طریق شارژ کیف پول شهروند میتواند از خدمات دیگر این اپلیکیشن مثل پرداخت قبوض، خرید شارژ تلفن همراه و… استفاده کند.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد عنوان کرد: در قدم اول بایستی کاهش تولید زباله را داشته باشیم؛ یعنی شهروندان براساس اصلاح الگوی مصرف تا جایی که میتوانند در کاهش تولید زباله نقشآفرینی کنند؛ مثلا هنگام تهیه اقلام مورد نیاز خود از بازار از خرید اجناسی که بستهبندی زیادی دارد، خودداری کنند.
http://mashhadfarhang.ir/?p=5237